Mantouri elegante în sezonul de toamnă 2012

Stilul retro revine în modă: în acest sezon de toamnă, cea mai populară tendinţă e X- silueta, lansată, pentru prima dată, de către Christian Dior, în anii ’50. Mantourile fronsate în talie şi evazate în partea jos, se privesc destul de romantic. Această ţinută, nu are nevoie de nici un alt detaliu, singurul accesoriu poate fi o centură din piele, de altă culoare decât mantoul, care să evidenţieze talia.


În opoziţie sunt mantourile stricte, în stil masculin. Un croi laconic, o lungime până la genunchi, culori clasice – un model ideal pentru o femeie de afaceri. Mantourile masculine e bine să le combini cu acelaşi stil de accesorii - pălării, serviete, pantofi mai grosieri. De asemenea, în trend sunt mantourile în stil minimalist şi militar (jachete, paltoane, uniforme, etc).


Varianta casual – mantouri scurte, care sunt preferate datorită versatilităţii lor: se combină perfect cu orice ţinută. Există o varietate de modele: cu un decolteu larg, guler stand-up și pelerină. Mâneca trei sferturi e detaliul comun, prezent la toate mantourile scurte, ale sezonului de toamnă 2012.


Cea mai neobişnuită tendinţă în această toamnă sunt mantourile - capă. Capă - e un mantou fără mânecă, cu tăieturi laterale, se asemănă cu o mantie sau poncho. Lungimea acestui tip de mantou poate fi diferită, de la mini la maxi, dar în acest sezon, sunt actuale capele de o lungime clasică – până la genunchi. Acest mantou e potrivit pentru orice tip de figură, doar că trebuie de ştiut, cum corect se poartă. De obicei, el este combinat cu pantaloni îngustaţi, rochie sau fustă de aceeaşi lungime sau un pic mai scurtă.
În modă apar mantourile tricotate.


Mantourile în stilul Christian Dior, sunt maximal laconice: majoritatea modelelor nu au buzunare, gulere, chiar şi încheietoarea e ascunsă. Același lucru este caracteristic și pentru mantourile masculine (deși unele modele au un guler din blană).


Mantourile mai puţin clasice, pot fi decorate cu broderii, aplicaţii, ornamente din blană, nasturi şi buzunare neobişnuite. Puteți alege un guler de orice stil sau puteţi opta pentru un mantou cu glugă.


Însă, eleganţa rămâne a fi în continuare, esenţa principală în crearea mantourilor pentru femei: abundenţa de elemente decorative și accesorii, sunt adesea ridicole. De aceea, dacă vreţi să nu arătaţi plictisitor, alegeţi mantouri în culori luminoase sau cu un croi neobișnuit: ele sunt originale şi nu vor crea senzaţia bradului împodobit.


Pe lângă alegerea unui mantou elegant de toamnă, asigurați-vă şi cu o pereche de încălțăminte potrivită, astfel ţinuta va fi perfectă!

Fashion pieces
Stilul militar este din nou în vogă. Acest stil, a căpătat popularitate la sfârșitul anilor...
Fashion pieces
Ah, aceşti ochi de pisică, pe câți bărbaţi i-au ameţit! Care e şiretlicul şi în ce...
Fashion pieces
Denumirea pantalonilor Chino provine de la cuvântul spaniol Chino ce înseamnă „chinezesc”....

banner

Horoscop:
                       
LUPTĂ ELEGANTĂ
Style Video